Skip links
Explore
Drag

[RO] Comunicat de presa – Short Film Factory – Septembrie 2018

SHORT FILM FACTORY aduce filme cu intrare liberă în peste 20 de orașe din România și în Praga, Cehia –  Septembrie 2018

 

SHORT FILM FACTORY (by STTP) te provoacă la film, în cadrul unui eveniment lunar care aduce filme de autor, cu intrare liberă, în peste 20 de locații alternative de proiecție din România (+Praga, Cehia) – Septembrie 2018.

Când cinematografia îmbrăca hainele de nou născut, filmele erau foarte scurte, uneori durau un minut sau chiar mai puțin. După cortina de catifea a scurt metrajelor, creativitatea îmbrățișează strâns imaginația, libertatea și curajul reușind să vă ofere o călătorie diferită de fiecare dată. SHORT FILM FACTORY (by STTP) vă invită să vă cunoașteți. Pentru că viața bate filmul.

5 scurtmetraje realizate în România și Republica Moldova premiate anterior în cadrul festivalului Short to the Point,  vor rula în peste 20 de spații alternative din tot atâtea orașe din țară si Praga, Cehia, în ultima săptămână a lunii septembrie. O selecție de 120 minute de film, povești spectaculoase , care continuă o tradiție de peste 9 ani de proiecții speciale, oferind publicului din România șansa unică de a urmări filme scurte multi-premiate, cu intrare liberă.

Haz de necaz și resemnare fără clipit de ochi. Realități moderne pe o peliculă ce ne pune în brațe un bilet gratuit către Epoca de aur. Personaje coafate și surprinse de tragicul pe care hazardul îl așează tacticos pe tavă, suspans ce pasează evantaiul de la un personaj la altul așa încât previzibilul să devină de neașteptat, destine constrânse să aleagă compromisuri ce-adună-n album fotografii pe care timpul le va abandona.

Orașele care vor găzdui proiecții și spațiile de proiecție sunt: Alba Iulia, Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Botoșani, București, Buzău, Câmpulung  Moldovenesc, Câmpulung Muscel, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Hunedoara, Iași, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Piatra Neamț, Sibiu,  Sighetu Marmației, Suceava, Târgoviste, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara, Tulcea, Vama Veche, Chisinau (MD). Aici puteti gasi detalii legate de locatiile STTP: http://spunepescurt.ro/venues.

Proiecțiile de scurtmetraj sunt organizate de Short to the Point (International Short Film Festival) – o reţea internatională de distribuţie, difuzare şi promovare a filmelor de scurtmetraj. În ultimii ani SHORT FILM FACTORY (by STTP) a reușit să creeze o punte de legătură intre filmmakeri, cinefili si spectatorii ocazionali, având ca scop construirea unui nou tip de comunitate urbană.

Lansat în anul 2009 sub forma unei caravane cinematografice în 28 de orase din Romania, STTP a devenit un festival lunar la care se inscriu filme din toate colturile lumii. Festivalul Short to the Point ofera lunar 13 categorii de premii celor mai bune scurt metraje inscrise, urmand ca acestea sa fie proiectate in cadrul evenimentului national Short Film Factory by Short to the Point.

Pentru mai multe informații vă invităm să ne vizitați aici:

http://spunepescurt.ro

https://www.facebook.com/shorttothepointfilmfest

https://twitter.com/shorttothepoint

https://www.instagram.com/monthlyshortfilmfest