Skip links

[RO] Comunicat de presa – Short Film Factory – Mai 2019

SHORT FILM FACTORY aduce filme cu intrare liberă în peste 20 de orașe din România și în Praga, Cehia

 Mai 2019

SHORT FILM FACTORY (by STTP) te provoacă la film, în cadrul unui eveniment lunar care aduce filme de autor, cu intrare liberă, în peste 20 de locații alternative de proiecție din România dar și în Praga,Cehia.

Când cinematografia îmbrăca hainele de nou născut, filmele erau foarte scurte, uneori durau un minut sau chiar mai puțin. După cortina de catifea a scurt metrajelor, creativitatea îmbrățișează strâns imaginația, libertatea și curajul, reușind să vă ofere o călătorie diferită de fiecare dată. SHORT FILM FACTORY (by STTP) vă invită să vă cunoașteți. Pentru că viața bate filmul.

12 scurtmetraje vor rula în peste 20 de spații alternative din tot atâtea orașe din țară și Praga, Cehia, în ultima

săptămână a lunii mai 2019. O selecție de 150 de minute de film, povești spectaculoase, care continuă o

tradiție de peste 10 ani de proiecții speciale, oferind publicului din România șansa unică de a urmări filme

scurte multi-premiate, cu intrare liberă.

De fiecare dată când dorița de a obține ceva cu orice preț acaparează gândul, reușita e garantată. Cu atât mai mult când vrem să prelungim viața sau poate să-i dăm o șansă de a se curma cu mai puțină agonie și durere. Ireale născociri ale minții fascinează pe cei care-și doresc nemurirea. Farsa jucată propriului călău, lasă paginile goale mult timp după trecerea în neființă a îndrăznețului.

Întâlnirile în care cerul cântă a libertate, în care aromele savurate-n senin se lipesc de memorie precum timbrul de plicul aducător de vești, în care speranțele se înneacă înainte de apus, rămân prinse-n suflet pentru tot restul vieții. Revederile nu sunt tot timpul pe lista cu zâmbete regăsite.  Solidaritatea eșecului nemărturisit , bine ascuns, îi face pe protagoniști să mimeze bucuria. Doar separarea și apropierea pot uni un cuplu. O separare și o apropiere spațială, însă.

Norocul temporar ridică aroganța pe cea mai înaltă treaptă și sunt de obicei scăpate din vedere cele mai importante detalii. Fragilă precum neaua căzută-n foc, puterea se rătăcește-n ruine de fiecare dată când intențiile egoiste aleg fotoliile de catifea, pentru răgaz.

Ancorele emoționale se prind de adâncuri și țin la suprafață neputința de a da timpul înapoi, de a opri fracțiunile de secundă în care ei, cei dragi, pleacă. Călătoriilor le sunt călăuze cântecele bunilor sau luntrașii uitați pe maluri. Detaliile diferite din amintirile comune, surprind și aruncă pe neașteptate în irepetabilul timp pierdut, iluzia pusă-n ramă.

Credințele dictează decizii pripite, conexiunile cu divinitățile ce poartă, sau nu, un nume dau șansa apariției alegerilor care ne îmbracă-n haina invizibilă a unui zeu, pe care unii l-au anulat demult. Ironiile pudrează toate întâlnirile ad hoc în care ura nu are adăpost. Suntem ceea ce ne spunem unii altora că suntem.

Macabrul scoate la iveală soluții inimaginabile în timp ce captivii în planurile altora se împrietenesc cu întrebările retorice și caută răspunsuri indiferent de intensitatea felinarului rămas aprins, răspândind o tinerețe nebună și o dorință de libertate care năucește.

Saci ticsiți cu gânduri, idei, scrieri, flori, regrete și bănuileli. Prin perdea sau prin fereastra deschisă, confesiunea ajunge uneori la urechile cui trebuie. Avântul imaginației e de neoprit, lăsând regretul să câștige detașat.

Aici puteti gasi detalii legate de spațiile de proiecție: http://shortfilmfactory.info/locations/.

Proiecțiile de scurtmetraj sunt organizate de Short to the Point (International Short Film Festival) – o reţea internatională de distribuţie, difuzare şi promovare a filmelor de scurtmetraj. În ultimii ani SHORT FILM FACTORY (by STTP) a reușit să creeze o punte de legătură intre filmmakeri, cinefili și spectatorii ocazionali, având ca scop construirea unui nou tip de comunitate urbană.

Lansat în anul 2009 sub forma unei caravane cinematografice în 28 de orașe din România, STTP a devenit un festival lunar la care se înscriu filme din toate colțurile lumii. Festivalul Short to the Point oferă lunar 13 categorii de premii celor mai bune scurt metraje înscrise, urmând ca acestea să fie proiectate în cadrul evenimentului național Short Film Factory by Short to the Point.

Pentru mai multe informații vă invităm să ne vizitați aici:

https://www.facebook.com/shorttothepointfilmfest
https://www.instagram.com/theshortfilmfestival
Explore
Drag