Skip links

[RO] Comunicat de presa – Short Film Factory – Februarie 2019

SHORT FILM FACTORY aduce filme cu intrare liberă în peste 20 de orașe din România și în Praga, Cehia – Februarie 2019

SHORT FILM FACTORY (by STTP) te provoacă la film, în cadrul unui eveniment lunar care aduce filme de autor, cu intrare liberă, în peste 20 de locații alternative de proiecție din România dar și în Praga,Cehia.

Când cinematografia îmbrăca hainele de nou născut, filmele erau foarte scurte, uneori durau un minut sau chiar mai puțin. După cortina de catifea a scurt metrajelor, creativitatea îmbrățișează strâns imaginația, libertatea și curajul, reușind să vă ofere o călătorie diferită de fiecare dată. SHORT FILM FACTORY (by STTP) vă invită să vă cunoașteți. Pentru că viața bate filmul.

10 scurtmetraje vor rula în peste 20 de spații alternative din tot atâtea orașe din țară și Praga, Cehia, în ultima săptămână a lunii februarie 2019. O selecție de 120 de minute de film, povești spectaculoase , care continuă o tradiție de peste 10 ani de proiecții speciale, oferind publicului din România șansa unică de a urmări filme scurte multi-premiate, cu intrare liberă.

Realitățile diferite ne țin captivi în episoade cu personaje ale căror identitate o confundăm asedeori. Închipuirile fac parte din scenariu și amplifică suspansul și stările de panică. Cu toate astea trăirile au intensitatea unui serial. Mai ales când facem un pas înapoi, în timpul celorlalți. Curiozitatea de a-i cunoaște, de a fi contemporani cu ei, chiar și preț de câteva clipe, adaugă adrenalină pasiunii de a inventa un mijloc de transport incomod pentru majoritate. Să regăsim bucurii mici în monotonii zilnice poate fi dezideratul unui capitol care pare că adună cuvintele fără noimă. Evadările pot fi tipărite în penel când pasiunile își găsesc numitorul comun. Când pierdem controlul însă, absența pare că durează o veșnicie. Între timp, se întâmplă o viață de om. Om care-și lipește azurul privirii de neputința în care, uneori, fără voie, alunecăm, adulmecând iz de lumină.

O farsă a destinului adună veștile pe care refuzăm să le credem. Vești care, precum semnul de carte, ne amintesc în fiecare zi, unde am rămas atunci când zâmbeam. Cortina anunță finalul, însă acceptarea pune în scenă noi acte ale imaginației, distorsionând paragrafe deja tipărite.

Iluziile înflorite-n inimi ce caută iubire atrag ca un magnet repetări vicioase care garantează debutul dezamăgirilor în care curcubeul își regăsește doar nuanțele de gri. Durerea stârnește de fiecare dată puterea vivantă a convingerii de a nu renunța.

Orașele care vor găzdui proiecții și spațiile de proiecție sunt: Alba Iulia, Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Botoșani, București, Buzău, Câmpulung  Moldovenesc, Câmpulung Muscel, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Hunedoara, Iași, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Piatra Neamț, Sibiu,  Sighetu Marmației, Suceava, Târgoviste, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara, Tulcea, Vama Veche, Chisinau (MD). Aici puteti gasi detalii legate de locatiile STTP: http://spunepescurt.ro/venues.

Proiecțiile de scurtmetraj sunt organizate de Short to the Point (International Short Film Festival) – o reţea internatională de distribuţie, difuzare şi promovare a filmelor de scurtmetraj. În ultimii ani SHORT FILM FACTORY (by STTP) a reușit să creeze o punte de legătură intre filmmakeri, cinefili și spectatorii ocazionali, având ca scop construirea unui nou tip de comunitate urbană.

Lansat în anul 2009 sub forma unei caravane cinematografice în 28 de orașe din România, STTP a devenit un festival lunar la care se înscriu filme din toate colțurile lumii. Festivalul Short to the Point oferă lunar 13 categorii de premii celor mai bune scurt metraje înscrise, urmând ca acestea să fie proiectate în cadrul evenimentului național Short Film Factory by Short to the Point.

Pentru mai multe informații vă invităm să ne vizitați aici:

http://shorttothepoint.com

https://www.facebook.com/shorttothepointfilmfest
https://www.facebook.com/shorttothepointfilmfest

https://www.instagram.com/theshortfilmfest

Explore
Drag