Skip links

[RO] Comunicat de presa – SHORT to the Point – Septembrie 2019

SHORT TO THE POINT aduce filme cu intrare liberă în peste 13 de orașe din România

 Septembrie 2019

SHORT TO THE POINT  te provoacă la film, în cadrul unui eveniment lunar care aduce filme de autor, cu intrare liberă, în peste 13 de locații alternative de proiecție din Romania.

Când cinematografia îmbrăca hainele de nou născut, filmele erau foarte scurte, uneori durau un minut sau chiar mai puțin. După cortina de catifea a scurt metrajelor, creativitatea îmbrățișează strâns imaginația, libertatea și curajul, reușind să vă ofere o călătorie diferită de fiecare dată. SHORT TO THE POINT  vă invită să vă cunoașteți. Pentru că viața bate filmul.

10 scurtmetraje vor rula în peste 13 de spații alternative din tot atâtea orașe din țară, în ultima

săptămână a lunii septembrie 2019.

O selecție de 133 de minute de film, povești spectaculoase, care continuă o tradiție de peste 10 ani de proiecții speciale, oferind publicului șansa unică de a urmări filme scurte multi-premiate, cu intrare liberă.

Între tradiţie şi modernitate, între nou și vechi s-a dus întotdeauna o luptă în care țipătul a fost inhibat. Cu violență sau ignoranță. Dramele interioare ar umple rafturile bibliotecilor strănepoților dacă ar avea condeiele cerneală să așeze în ordine fiecare gând aspru. Autenticitatea devenită monedă de schimb se alterează și reușește să sădescă confuzie, dezamăgire și tristețe în răsadurile de speranțe abia ivite în sufletele tinere pe care moștenitorii le alină cu nostalgii și amintiri. Ritmul modernităţii însă devine ireversibil.

Cât de aproape poate sta minciuna de privirea obsesivă și autoritară a adversarului? Rezistența în fața chestionarului pune la îndoială asprimea regimului în care frica, forța și amenințarea fac front comun. Iubirea își găsește căile și se autoinvită chiar dacă riscurile atrag ca un magnet consecințe greu de acceptat. Complicitățile devin singurele brățări pe care și le pot permite femeile.

Prieteniile debutează de cele mai multe ori când te aștepți mai puțin. Dar un pahar de vin reușește întotdeauna să le mențină expresive. Pasiunile comune adaugă sare și piper în experiențele de viață cu provocări asumate. Tehnici foarte exacte împletite cu inspirația de moment și ingrediente noi, pot schimba rețeta originală într-un preparat pe care nu vei dori să-l uiți. Spectaculoase și gustoase, bijuteriile culinare reflectă răbdarea, cunoașterea și adrenalina unui început care promite să fie de fiecare dată diferit.

Pe calea undelor poveștile se răspândesc ușor, chiar dacă de multe ori senzația că ascultătorii sunt absenți este cea care domină. Suspansul activează senzorii unei realități aparent fictive, dar în care protagoniștii au intenții reale. Identitățile își modifică adn-ul în eter iar frecvențele par să nu aibă limită de viteză.

Deplasările între diferite momente în timp fascinează în continuare. Lumile paralele se doresc a fi destinații de vacanță sau șanse pentru schimbări în cursul destinelor. Puternică și fascinantă, dorința de a fi din nou într-un moment care a trecut, orbește. Descrise în manuscrisele străvechi, călătoriile în timp, rămân aruncate într-un ocean de semne de întrebare.

Nedreptățile își fac loc precum firul de apă în deșert. Revanșa e tehnoredactată uneori în scenarii dure, în care decizia condamnatului îi poate fi fatală. Călău lăuntric împresoară din toate părţile, sfâșie bucuriile și năzuințele și urcă pe piedestal dreptatea. Pedeapsa ajunge la timp pentru cele mai zgomotoase aplauze.

Umbrele rătăcite printre urme de opal păstrează tabloul nuanțat. Martorul la o parte intimă din viața celor care forfoteau printre praful fin al drumului, alege să contureze iminentul final al paragrafului insistând să se apropie de răsărit, în fiecare zi.

Ruinele adăpostesc legende iar natura revendică în întregime suprafețele sculptate de mâna omului.

Aici găsiți detalii legate de spațiile de proiecție: http://theshortfilmfestival.com  

Proiecțiile de scurtmetraj sunt organizate de Short to the Point (International Short Film Festival) – o reţea internatională de distribuţie, difuzare şi promovare a filmelor de scurtmetraj. În ultimii ani SHORT TO THE POINT  a reușit să creeze o punte de legătură intre filmmakeri, cinefili și spectatorii ocazionali, având ca scop construirea unui nou tip de comunitate urbană.

Lansat în anul 2009 sub forma unei caravane cinematografice în 28 de orașe din România, STTP a devenit un festival lunar la care se înscriu filme din toate colțurile lumii. Festivalul Short to the Point oferă lunar 13 categorii de premii celor mai bune scurt metraje înscrise, urmând ca acestea să fie proiectate în cadrul evenimentului național SHORT to the Point by Short to the Point.

Pentru mai multe informații vă invităm să ne vizitați aici:

https://www.facebook.com/shorttothepointfilmfest
https://www.instagram.com/theshortfilmfestival
Explore
Drag