Skip links

[RO] Comunicat de presa – SHORT to the Point – Octombrie 2019

SHORT TO THE POINT aduce filme cu intrare liberă în peste 13 de orașe din România – Octombrie 2019

SHORT TO THE POINT  te provoacă la film, în cadrul unui eveniment lunar care aduce filme de autor, cu intrare liberă, în peste 13 de locații alternative de proiecție din Romania.

Când cinematografia îmbrăca hainele de nou născut, filmele erau foarte scurte, uneori durau un minut sau chiar mai puțin. După cortina de catifea a scurt metrajelor, creativitatea îmbrățișează strâns imaginația, libertatea și curajul, reușind să vă ofere o călătorie diferită de fiecare dată. SHORT TO THE POINT  vă invită să vă cunoașteți. Pentru că viața bate filmul.

14 scurtmetraje vor rula în peste 13 de spații alternative din tot atâtea orașe din țară, în ultima

săptămână a lunii octombrie 2019.

O selecție de 133 de minute de film, povești spectaculoase, care continuă o tradiție de peste 10 ani de proiecții speciale, oferind publicului șansa unică de a urmări filme scurte multi-premiate, cu intrare liberă.

„Mie nu mi se poate întâmpla niciodată’’… expresie în spatele căreia ne aruncăm toate îndoielile, ne ascundem toate fricile, dar și naivitatea.  Suntem expuși la riscuri și nu există nicio garanție că am putea fi ocoliți din calea evenimentelor negative ale vieții.
În același timp știm că unele probleme pot fi evitate dacă atunci când vin, suntem pregătiți pentru ele. Experiența face diferența, iar pentru a învăța trebuie să o pățești prima dată.

Cum ar fi să avem un manual de utilizare atunci când ne naștem, să fim înzestrați cu capacitatea de a citi în stele, de a anticipa și de a fi mereu pregătiți pentru orice situație? Ne dorim să luăm mereu cele mai bune decizii pentru noi sau pentru cei din jur. Cu toate astea ce sens ar mai avea viața fără necunoscut, fără surprize, dacă am ști totul încă de la început? Rămânem rezultatul alegerilor pe care le facem, al deciziilor pe care le luăm în diverse circumstanțe și pe care, în mod inevitabil, trebuie să ni le asumăm. Chiar și atunci când prețul plătit este propria libertate.

Uităm de noi înșine de dragul celuilalt. În oglinda proaspăt ștearsă, zâmbetul partenerului de viață pare ireal de viu. Cât de departe reușim să ajungem acționând egoist, aflăm doar când mirajul iubirii uită să ajungă la răsărit.

De multe ori diminețile par a fi asemănătoare, însă balanța înclină uneori în favoarea neprevăzutului și fără să gasim vreo explicație logică, respirăm ușurați la finalul zilei, fiind recunoscători că surprizele au acceptat să fie jonglate în ring, cu virtuozitate.

Părinții devin prietenii imaginari ai copiilor lor atunci cand sumenajul deține monopolul pe cele mai prețioase secunde care ajung să fie deformate și reinterpretate de dorința celor mici de a-și simți protectorii aproape. Chiar și atunci când aceștia veghează din alte lumi, entuziasmul rămâne viu și așterne covor de speranțe, pe neașteptate.

Prea multe întrebări te ajută sa te explorezi obiectiv și să descoperi adevărul despre tine. Tonul cu care-ți sunt adresate acestea te poate bruia așa încât percepția mesajelor să fie îngreunată. Șah mat primesc cei care poartă vină.

Fiecare călătorie infiltrează în oase un fel de tinereţe venită din senzaţia de diferit, altfel, altundeva, și are tendința de a intensifica toate emoțiile umane. Planurile bine ancorate dau șansa corabiei să fie la suprafață chiar și după cea mai cruntă furtună.

Curgerea timpului, în ritm accelerat, ne face să vedem cu alți ochi fenomene pe lângă care trecem de multe ori nepăsători. Conectările cu natura  pot fi dureroase pentru că ne aduc față în față cu limitele noastre. Tablourile vii pe care te invită zilnic să le observi, îți comunică subtil să fii prezent, să nu o ignori, să te uiți în brațele ei, să-ți lași pașii goi pe covor de frunze și lut. Să-i răspunzi la fiecare salut.

Aici găsiți detalii legate de spațiile de proiecție: http://theshortfilmfestival.com  

Proiecțiile de scurtmetraj sunt organizate de Short to the Point (International Short Film Festival) – o reţea internatională de distribuţie, difuzare şi promovare a filmelor de scurtmetraj. În ultimii ani SHORT TO THE POINT  a reușit să creeze o punte de legătură între filmmakeri, cinefili și spectatorii ocazionali, având ca scop construirea unui nou tip de comunitate urbană.

Lansat în anul 2009 sub forma unei caravane cinematografice în 28 de orașe din România, STTP a devenit un festival lunar la care se înscriu filme din toate colțurile lumii. Festivalul Short to the Point oferă lunar 13 categorii de premii celor mai bune scurt metraje înscrise, urmând ca acestea să fie proiectate în cadrul evenimentului național SHORT to the Point by Short to the Point.

Pentru mai multe informații vă invităm să ne vizitați aici:

https://www.facebook.com/shorttothepointfilmfest
https://www.instagram.com/theshortfilmfestival
Explore
Drag