Skip links

[RO] Comunicat de presa – SHORT to the Point – Iulie 2019

SHORT TO THE POINT aduce filme cu intrare liberă în peste 13 de orașe din România – Iulie 2019

SHORT TO THE POINT  te provoacă la film, în cadrul unui eveniment lunar care aduce filme de autor, cu intrare liberă, în peste 13 de locații alternative de proiecție din Romania.

Când cinematografia îmbrăca hainele de nou născut, filmele erau foarte scurte, uneori durau un minut sau chiar mai puțin. După cortina de catifea a scurt metrajelor, creativitatea îmbrățișează strâns imaginația, libertatea și curajul, reușind să vă ofere o călătorie diferită de fiecare dată. SHORT TO THE POINT  vă invită să vă cunoașteți. Pentru că viața bate filmul.

12 scurtmetraje vor rula în peste 13 de spații alternative din tot atâtea orașe din țară, în ultima

săptămână a lunii iulie 2019. O selecție de 144 de minute de film, povești spectaculoase, care continuă o

tradiție de peste 10 ani de proiecții speciale, oferind publicului șansa unică de a urmări filme scurte multi-premiate, cu intrare liberă.

Iubirea deschide brusc uși ferecate. Hazardul este doar un pion pe tabla de șah atunci când cercurile se întrepătrund și bucuria inundă sufletele focusate pe un scop inițial, diferit evident de neașteptatul happy end. Completările pe care celălalt reușește să le facă, pun în evidență fericirea apărută la prima întâlnire.

Contrastând cu armonia unui cuplu ce ține ochii deschiși sclipind a speranță, singurătatea sădește-n minte rețete mai puțin morale. Și totuși, când totul ți se pare sub control sunt șanse mari ca tu să fii de fapt cel controlat. Depinde doar de perspectiva privitorului.

Poți face față provocărilor cotidiene?  Chiar și atunci când ritualul aniversării zilei de naștere nu este respectat? Conjuncturi care te iau prin surprindere îți impun să scoți voalul, și să vezi cu adevarat că ai încredere chiar și atunci când nu te simți în stare. Ca o gumă de șters, încrederea, se face din ce în ce mai mică cu fiecare greșeală. Inacțiunea hrănește îndoiala și frica, prin urmare doar acțiunea amplifică curajul de a lua decizii  în acord cu simțiri și impulsuri. Cu toate astea, imersia în aglomerări umane poate genera reacții diferite și potrivite în context așa încât întregul să  poată fi pentru câteva secunde completat.

Limita dintre realitate și ficțiune o stabilește de obicei regizorul. Dar ce se întâmplă când actorul principal este constrans să-și joace rolul până la ultima suflare, pe platoul de filmare? Cine își asumă ingrata răspundere? Atâta timp cât pelicula rulează și publicul are convingerea că actul artistic a fost briliant, jertfa nu mai contează.

Jocul actoricesc își păstrează rolul de mediator în situații limită în care protagonistul este supus presiunii de a gestiona situații care nu-i convin. Mai ales atunci când propriul părinte sau copil se află în lumina reflectoarelor. Avem convingerea că putem controla următorul act, însă de cele mai multe ori viața ne surprinde cu scene la care nu ne-am fi gândit nici măcar pentru o secundă. Imaginația joacă un rol important în proiecțiile ce țin vii episoadele cu personaje de basm și reușește să facă legături extraordinare între cei care descoperă că pot fi diferiți față de ei înșiși.

Grădina cu fluturi este în același timp grădina cu gânduri și vise. Gândurile cresc la fel de libere precum florile, iar visele la fel de frumoase. Fluturele nu are o singură pereche de aripi, ci sute, ca un semn că te poate duce în toate poveștile pictate în culorile sale.

Există oameni  care ajung să atingă, să inspire și să schimbe fundamental viețile altor oameni. Unii oameni oferă atât de multă valoare celorlalți prin cine sunt, prin ceea ce spun, prin ceea ce fac încât textul scenariului este acceptat pentru ecranizare. E nevoie doar să fii suficient de curajos pentru a trăi creativ. Originalitatea este locul unde altcineva nu a mai fost. Alege să părăseşti oraşul confortului tău şi să mergi în sălbăticia intuiţiei tale.

Aici găsiți detalii legate de spațiile de proiecție: http://theshortfilmfestival.com  

Proiecțiile de scurtmetraj sunt organizate de Short to the Point (International Short Film Festival) – o reţea internatională de distribuţie, difuzare şi promovare a filmelor de scurtmetraj. În ultimii ani SHORT TO THE POINT  a reușit să creeze o punte de legătură intre filmmakeri, cinefili și spectatorii ocazionali, având ca scop construirea unui nou tip de comunitate urbană.

Lansat în anul 2009 sub forma unei caravane cinematografice în 28 de orașe din România, STTP a devenit un festival lunar la care se înscriu filme din toate colțurile lumii. Festivalul Short to the Point oferă lunar 13 categorii de premii celor mai bune scurt metraje înscrise, urmând ca acestea să fie proiectate în cadrul evenimentului național SHORT to the Point by Short to the Point.

Pentru mai multe informații vă invităm să ne vizitați aici:

https://www.facebook.com/shorttothepointfilmfest
https://www.instagram.com/theshortfilmfestival
Explore
Drag