Skip links

[RO] Comunicat de presa – SHORT to the Point – Decembrie 2019

SHORT TO THE POINT aduce filme cu intrare liberă în peste 13 de orașe din România Decembrie 2019

SHORT TO THE POINT  te provoacă la film, în cadrul unui eveniment lunar care aduce filme de autor, cu intrare liberă, în peste 13 de locații alternative de proiecție din Romania.

Când cinematografia îmbrăca hainele de nou născut, filmele erau foarte scurte, uneori durau un minut sau chiar mai puțin. După cortina de catifea a scurt metrajelor, creativitatea îmbrățișează strâns imaginația, libertatea și curajul, reușind să vă ofere o călătorie diferită de fiecare dată. SHORT TO THE POINT  vă invită să vă cunoașteți. Pentru că viața bate filmul.

10 scurtmetraje vor rula în peste 13 de spații alternative din tot atâtea orașe din țară, în ultima

săptămână a lunii decembrie 2019.

O selecție de 133 de minute de film, povești spectaculoase, care continuă o tradiție de peste 10 ani de proiecții speciale, oferind publicului șansa unică de a urmări filme scurte multi-premiate, cu intrare liberă.

Vârful lansetei se răsucește prea repede în timpul aruncării iar scenariul este stabilit cu mult înainte de casting, iar proba sau vizionarea trece de cele mai multe ori prin brațele subiectivității regizorilor. Deși personajele sunt toate noi, replicile cunosc deja ecranul. Iubirea necondiționată, sentimentele puternice și legăturile speciale dintre două bătăi de inimi se împiedică de orgolii, dezămăgiri și așteptări ce sfidează realitatea. Călătoriile își găsesc răsăritul acoperit de nori scufundați în mâlul trădării.

Relațiile care se sfârșesc în aceași notă amară, rezonează cu dezacordul aceleași note. Personajele construite de scriitori şi poeți sunt adesea perechi ideale, care se îndrăgostesc fulgerător, se iubesc cu pasiune, depăşesc împreună toate obstacolele care le pun la grea încercare sentimentele, iar legea armoniei și balanței ține totul într-o continuă curgere echilibrată. Realitatea scutură stratul de praf și totul se vede prea clar în transparența durerii. Asumarea propriei fericiri găsește porțile închise chiar și în timpul orelor de program.

Copiii văd lumea cu ochi senini. Nimic nu le scapă – curiozitatea lor nu cunoaşte limite. Îi bombardează pe adulţi cu întrebări la care vor răspunsuri imediate. Dar parcă prea des se întâmplă ca întrebările lor să-i pună şi pe cei mari pe gânduri, mai ales când adevărurile se bagă nestingerite-n pat.

Îi știa chipul mai bine decât îl știa pe-al său. Totuși, a trebuit să-și ia rămas bun. Făcea parte dintr-un soi de minoritate a suferinzilor, se lupta zilnic cu fericirea imaginată, dorită…pierdută. Cercul vicios al vinei, vinovatului și victimei promitea eliberarea din strânsoarea culpabilității. Vocea interioară primește un nume,  o personalitate, așa încât relaționarea cu ea să-i reducă forța.

Rănile nevindecate și suferințele îngropate pot fi piedici vii în calea atingerii potențialului real. Pentru că, în interior, are ochii deschiși mereu un copil vulnerabil, trist, neîncrezător. Separarea îl împiedică să ajungă la propriile resurse ca să se poată elibera. Incertitudinea și sentimentul de neputință prind spinii în buchet.

Adolescența rămâne pentru majoritatea o perioadă plăcută sau una în care, aflaţi în continuă dispută cu adulţii, eram veşnic neînţeleşi.  Există şi un contur luminos de jur împrejurul norilor frământaţi ai adolescenţei? Iubirea ridică mâna și răspunde instant tuturor retoricelor.

Lungul drum al celor care reușesc să plece este însoțit de suferințe noi. Nevoia de a redobândi puţină umanitate îi învață să trăiască cu amintiri mute, suspendați între două momente de viață, între două locuri, două energii, două etape, două ipostaze care într-un dans al durerii și al bucuriei permite unui ochi să plângă și celuilalt să râdă.  

Schimbarea poartă pașii înainte și înapoi în timp ce libertatea de a explora ghidează căutările.

Aici găsiți detalii legate de spațiile de proiecție: http://theshortfilmfestival.com  

Proiecțiile de scurtmetraj sunt organizate de Short to the Point (International Short Film Festival) – o reţea internatională de distribuţie, difuzare şi promovare a filmelor de scurtmetraj. În ultimii ani SHORT TO THE POINT  a reușit să creeze o punte de legătură între filmmakeri, cinefili și spectatorii ocazionali, având ca scop construirea unui nou tip de comunitate urbană.

Lansat în anul 2009 sub forma unei caravane cinematografice în 28 de orașe din România, STTP a devenit un festival lunar la care se înscriu filme din toate colțurile lumii. Festivalul Short to the Point oferă lunar 13 categorii de premii celor mai bune scurt metraje înscrise, urmând ca acestea să fie proiectate în cadrul evenimentului național SHORT to the Point by Short to the Point.

Pentru mai multe informații vă invităm să ne vizitați aici:

http://theshortfilmfestival.com/
https://www.facebook.com/shorttothepointfilmfest
https://www.instagram.com/theshortfilmfestival
Explore
Drag