Skip links

[RO] Comunicat de presa – SHORT to the Point – August 2019

SHORT TO THE POINT aduce filme cu intrare liberă în peste 13 de orașe din România

 August 2019

SHORT TO THE POINT  te provoacă la film, în cadrul unui eveniment lunar care aduce filme de autor, cu intrare liberă, în peste 13 de locații alternative de proiecție din Romania.

Când cinematografia îmbrăca hainele de nou născut, filmele erau foarte scurte, uneori durau un minut sau chiar mai puțin. După cortina de catifea a scurt metrajelor, creativitatea îmbrățișează strâns imaginația, libertatea și curajul, reușind să vă ofere o călătorie diferită de fiecare dată. SHORT TO THE POINT  vă invită să vă cunoașteți. Pentru că viața bate filmul.

10 scurtmetraje vor rula în peste 13 de spații alternative din tot atâtea orașe din țară, în ultima

săptămână a lunii august 2019. O selecție de 133 de minute de film, povești spectaculoase, care continuă o

tradiție de peste 10 ani de proiecții speciale, oferind publicului șansa unică de a urmări filme scurte multi-premiate, cu intrare liberă.

Avem lucruri pe care numai noi le știm. Avem secrete. Avem nevoie de alții pentru a ne simți bine. Ceea ce spune, vede lumea alimentează ego-ul și adună adrenalină. A simplifica înseamnă a sacrifica. Cunoașterile fragmentare nu sunt decât mici insule într-un ocean mare, nemărginit, care nu este decât tăcerea încăpățânată a psihicului uman. Valorificarea oportunităților la îndemână a fost dintotdeauna o opțiune exploatată în pofida criticilor. Moralitatea rătăcită printre dune de nisip în vânt, se pierde până la urmă. Și puterea rămâne la cei care au reușit să urce mai multe trepte înaintea ta.

Prilej încântător de bucurie și entuziasm, masa în familie are de fiecare dată un ritual de la care nu se abate nimeni. Cu toate acestea, de cele mai multe ori tensiunile răbufnesc, secretele ies la iveală iar lucrurile ascunse apar brusc în ochii privitorilor. Amintirile sunt prețioase oricum, atâta timp cât friptura este absolut delicioasă.

În același timp, pâinea uscată poate fi cel mai așteptat aliment al zilei atunci când statutul de musafir se transformă în cel de prizonier. Captiv pentru o perioadă nedeterminată, îți afli limitele atunci când viața devine piatră prețioasă. Curajul devine aliat, nebunia acțiunilor impulsive pare a fi o obișnuință, durerea își uită numele și timpul aparent oprit în loc, gonește cu viteza inundației de primăvară.

Unde dispar emoțiile atunci când inimile nu mai bat și doar algoritmii, bateriile și circuitele le țin locul? Cât de valoroasă devine viața când nimeni nu mai simte nimic? Într-o lume în care roboții au și rol de baby sitter, haosul este instalat demult în defavoarea armoniei lăsate moștenire de către stăbunici. Alimentarea cu energie devine vitală și are prioritate în favoarea trăirilor intense și autentice.

Când iubirea se încăpățânează să-și mențină locul pe podium, hazardul hilar intervine brusc și curmă direcția proiectată de către protagoniști. Chiar dacă dogma intervine crunt și ascunde strălucirea privirilor, instinctul intră în scenă recuperând cu lauri, premiul pierdut. Altruismul se dovedește a fi pion salvator.

Primești ceea ce cauți, chiar dacă de cele mai multe ori nu înțelegi. Cum poți schimba însă, ceea ce oferi când filtrele gândirii sunt speciale, diferite de o normalitate deja instalată în conștientul comun? Ceea ce vezi râmâne certitudinea a ceea ce crezi că trebuie să faci.

Pierdem părți din noi odată cu dispariția celor pe care i-am asimilat în timp, cu fiecare secundă pe care am oferit-o cadou. Pe neașteptate se ivesc picturi noi, scene pline de instrumentiști talentați și discuri neascultate. Le descoperim cu emoția primei repetiții și aflăm că cel mai colorat curcubeu încă nu s-a ivit în azur.

Vocile rostesc pe la diferite colțuri că mamele își doresc tot timpul altceva. Se prea poate. Însă ele dăruiesc de fiecare dată totul. Atenția mamelor focusată pe starea de bine a pruncilor și a partenerului ei merită cele mai colorate buchete de flori, cele mai aprige îmbrățisări, cele mai discrete scrisori de dragoste și cele mai sincere zâmbete de recunoștință.

Aici găsiți detalii legate de spațiile de proiecție: http://theshortfilmfestival.com  

Proiecțiile de scurtmetraj sunt organizate de Short to the Point (International Short Film Festival) – o reţea internatională de distribuţie, difuzare şi promovare a filmelor de scurtmetraj. În ultimii ani SHORT TO THE POINT  a reușit să creeze o punte de legătură intre filmmakeri, cinefili și spectatorii ocazionali, având ca scop construirea unui nou tip de comunitate urbană.

Lansat în anul 2009 sub forma unei caravane cinematografice în 28 de orașe din România, STTP a devenit un festival lunar la care se înscriu filme din toate colțurile lumii. Festivalul Short to the Point oferă lunar 13 categorii de premii celor mai bune scurt metraje înscrise, urmând ca acestea să fie proiectate în cadrul evenimentului național SHORT to the Point by Short to the Point.

Pentru mai multe informații vă invităm să ne vizitați aici:

https://www.facebook.com/shorttothepointfilmfest
https://www.instagram.com/theshortfilmfestival
Explore
Drag